Flyttstädning i Stockholm – fördelar & nackdelar

Funderar du på att anlita flyttstädning i Stockholm? Är du osäker på om det verkligen är värt pengarna? Då har du kommit helt rätt. I de här artikeln redogör vi för både fördelarna och nackdelarna med flyttstädning. Därefter avgör du själv om tjänsten är rätt för dig eller inte!

Flyttstädning i Stockholm – fördelar

Det finns starka fördelar med att välja flyttstädning. Exempelvis slipper du lägga ner din tid på städning, när du ändå har en flytt att tänka på. Tid är pengar, som man brukar säga, så att slippa städa innebär att du istället kan lägga tiden på ditt arbete, din familj eller andra saker.

En annan fördel är att du inte behöver utföra själva arbetet. Såvitt du inte har en mycket liten etta är flyttstädning ett slitsamt arbete. Det gäller inte bara att dammsuga och torka damm, utan hela bostaden ska rengöras från topp till tå. När du anlitar effektiv flyttstädning Stockholm behöver du inte trötta ut dig själv med städningen.

Det bör också nämnas att flyttstäd i Stockholm kostar mindre än många tror. Tack vare RUT-avdraget kan arbetskostnaden sänkas med upp till 50 procent, vilket kan innebära många hundralappar eller tusenlappar. Därför kan tjänsten vara värd kostnaden, även om den givetvis inte är gratis.

Flyttstädning – nackdelar

Det finns få nackdelar med flyttstädning i Stockholm. Man skulle kunna räkna priset som en nackdel, eftersom många skulle kunna få hjälp av vänner eller familjemedlemmar. I vissa fall kan det stämma, men det är inte säkert att dina närstående har tid eller lust att städa. Därför är det ingen självklarhet att du kan få hjälp på annat håll.

Om du får hjälp blir du dessutom skyldig en tjänst, så du bör räkna med att själv hjälpa till med städningen när kompisen ska flytta. Är priset då en nackdel? Det får du avgöra själv!