Takläggare i Stockholm med ROT-avdrag

De allra flesta takläggare i Stockholm erbjuder ROT-avdrag när du vill ha hjälp med takarbeten på din privata bostad. Till privat bostad räknas bland annat villa och radhus, men även sommarstuga och fritidshus är inkluderat. Här berättar vi mer om hur ROT-avdraget fungerar när du vill ha professionell hjälp av en takläggare i Stockholm med lång erfarenhet.

Som husägare finns det alltid något som du kan behöva se över på din bostad. Därför kan det vara skönt att ha en nära och bra kontakt med en framgångsrik takläggare Stockholm som kan hjälpa dig med alla reparationer, renoveringar och byten. Att vara husägare är något som många drömmer om, men få är medvetna om de kostnader ett eget hus medför. Med hjälp av ROT-avdraget kan du dock sänka dina kostnader när du behöver hjälp av en hantverkare och på så sätt spara på plånboken.

Takläggare i Stockholm – 30 % avdrag

Har du aldrig använt dig av ROT-avdraget tidigare kan det vara klurigt att förstå hur det fungerar. Enkelt förklarat kan man säga att avdraget är en skattereduktion som alla privatpersoner i Sverige har rätt till, förutsatt att man är över 18 år och betalar skatt i landet. Avdraget ger dig rätt till 50.000 kronor om året och en total reducering på 30 % på arbetskostnaderna när du anlitar en takläggare i Stockholm.

Så ansöker du!

För att vara säker på att du har avdrag kvar att använda eller att du uppfyller villkoren bör du kontakta Skatteverket. Själva ansökan behöver du dock inte bry dig om, eftersom det är takfirman som du anlitar som tar hand om den biten. Takfirman efterfrågar ditt personnummer i samband med att du bokar takrenovering, takläggning eller takbyte på din privata bostad. Därefter behöver du bara invänta din faktura som anländer reducerad och klar.