Åk taxi i Falun

Om du behöver åka taxi när du är i Falun har du flera olika taxibolag att välja mellan. Det kanske mest kända taxibolaget är Taxikurir Falun, men även Taxi Dalarna är välkänt och populärt. Du kommer också att hitta mindre taxibolag, som inte ingår i en kedja.

Falun är relativt litet, och det går snabbt att ta sig runt med bil i staden. Därför behöver du inte oroa dig över att din resa kommer bli allt för dyrt, och taxi är ett bekvämt sätt att ta sig runt med i Falun. Du kan även resa med taxi från Falun till närliggande orter, så som Leksand eller Borlänge utan att det blir för dyrt.

Åk taxi säkert i Falun

Som alltid när du åker taxi bör du vara noggrann med att endast åka med taxibolag som har en taxilicens, för din egen säkerhet. Väljer du att åka med ett av de större taxibolagen kan du alltid känna dig trygg att det finns en taxilicens. Taxi Dalarna är exempelvis en del av Sverige Taxi.

Väljer du däremot att åka med ett mindre taxibolag i Falun, kanske en privatperson som driver taxibolag med en bil, bör du kontrollera att det faktiskt är en godkänd taxi. En godkänd taxi har alltid ett licensnummer, plus att du ska kunna se referenspris på vad resor kostar per kilometer.

Taxameter eller med fast pris

Åk alltid taxi med taxameter eller fast pris i Falun. Bokar du med exempelvis Taxi Dalarna kan du få fast pris om du förbokar via deras app. Vinkar du in en taxi från gatan är det bäst att alltid åka på taxameter. På så vis kan du vara säker på att taxiresan inte sker svart, och att du inte får betala mer än vad du egentligen borde. Be alltid om kvitto efter betalningen.