Avtal med målare i Malmö

När du ska anlita en målare i Malmö är det viktigt att du skriver avtal med företaget du anlitar. Tyvärr är det många som struntar i avtalet när de anlitar hantverkare för mindre komplexa projekt. Det är lätt att tro att avtalet är överflödigt för enklare och mindre jobb. Faktum är att det är lika viktigt att skriva avtal med din målare som det är att skriva avtal med din elektriker eller snickare. Det är lätt att vara godtrogen och vilja tro det bästa om sin målare men faktum är att avtalet finns där för att skydda dig.

Avtalsdelar för målare i Malmö

Innan du skriver på avtal med din Smart målare malmö bör du granska avtalet och säkerställa att alla väsentliga delar finns i avtalet. Bland annat ska projektets omfattning beskrivas i avtalet. Oavsett om du bara vill ha hjälp med att måla om vardagsrummet eller hela huset ska omfattningen av projektet och arbetet beskrivas. Förövrigt ska avtalet inkludera kostnaden för arbetet. Det ska även framgå hur priset sätts, så som timpris, rörligt pris, fast pris eller ungefärligt pris. Det är viktigt att du vet vad som gäller när du skriver på avtalet så du inte råkar på otrevliga överraskningar.

Tidsplan och ÄTA-arbeten

En del av avtalet med din målare i Malmö ska bestå av en tidsplan för arbetet. Projektstart, beräknat slutdatum och eventuella bestämmelser och ersättningar vid förseningar ska framgå i avtalet. Förövrigt ska det finnas en del i avtalet om ändrings- och tilläggsarbeten. Syftet att formulera denna del i avtalet med din målare i Malmö är för att undvika framtida tvister. Det ska framgå hur ändrings- och tilläggsarbeten ska hanteras, om det prissätts löpande eller fast, samt vilka detaljer som gäller tidsplanering och omfattning. Denna del i avtalet med din målare i Malmö är viktigt att ha på plats om måleriarbetet inte går som planerat.