Tips inför en badrumsrenovering

Känner du att du har kunskaperna så kan du faktiskt göra en badrumsrenovering på egen hand, så länge det inte gäller el eller vatten, för det krävs att man har behörighet för att installera eller dra om de sakerna. Det finns utmärkta företag som genomför en badrumsrenovering i Täby eller annanstans i vårt avlånga land.

Tips

Här kommer några tips som du kan ha i åtanke inför renovering av ditt badrum.

Budget

Oavsett om du ska göra jobbet själv eller låta en firma göra det så krävs det att du har en budget för hela din badrumsrenovering. En budget är bra att utgå ifrån om du ska ta in offerter eller planera inköp av en ny badrumsinredning.

Planering

En planering av en badrumsrenovering i Täby eller var du än bor i Sverige kräver en ordentlig planering, vilket gör att du på längre sikt sparar både tid och framför allt pengar. Gör en skiss av badrummet på ett papper först, för att sedan skiva in de mått som det har på bredden, längden och höjden, samt var fönstret och dörren är. Glöm inte att anteckna om dörren går ut- eller inåt.

Sedan bör du fundera på om du ska flytta på de badrumsinstallationer som du redan har i ditt badrum, i så fall får du räkna med att det tillkommer utgifter för just detta. Behöver du dra in el för att kunna ha en ordentlig belysning eller för en handdukstork med mera.

Behov

Något du också borde ta dig en extra funderare på är vilka behov du och din familj har i badrummet, både nu och framöver. Är det mycket förvaring som gäller, att ha en oas likt ett spa, ska det vara dusch eller badkar, behöver tvättmaskin och torktumlare vara placerade där och så vidare. Se till att rita in alla detaljer på din skiss över badrummet, så vet du om allt få plats.