Träningstights

Mer än hälften av Sveriges befolkning tränar mer än en gång i veckan vilket betyder att många av oss behöver flertalet träningstights och toppar för att slippa tvätta varje gång vi har tränat. Men vad ska man tänka på när man köper träningstights? Och vad finns det för olika modeller?

Storleken på dina träningstights

När du provar träningstights, se till då att de sitter tajt om midjan. De ska inte ramla ner och vara ett störningsmoment under träningen utan sköna och lätta att röra sig i. Ett misstag många gör är att de köper en storlek större än vad de vanligen har för att de tycker att träningstightsen sitter för tajt, men det är ofta mer jobbigt om de är för stora i midjan. Köp gärna ett par tights som du känner dig bekväm och snygg i, din träning blir ofta bättre om du bär kläder du är i bekväm i.

Träningstights olika modeller

Innan du köper träningstights kan det vara en god idé att reflektera över vad du kommer att använda dem till. Ska du använda dessa när du är ute och löper kan det vara bra att köpa träningstights med ficka så du får plats med mobil eller nycklar. Helst ska träningstights för löpning sitta hårt kring midjan så att dessa inte faller ner när du springer. För både styrketräning och löprundor kan kompressiontights vara att föredra då dessa trycker på musklerna vilket förbättrar blodcirkulationen och gör så att mer syre flödar ut i kroppen. Vid träning som inte är lika högintensiv, som till exempel yoga, kan det vara skönt med lite mjukare tights i bomull som är enkla att röra sig i. Vid utomhusträning när det är kallare kan det vara skönt med fodrade tights som samtidigt som de håller kylan borta andas så de inte blir fuktiga av svett.