Undvik Frozen Shoulders

Ett ergonomiskt skrivbord kan göra så att du undviker att drabbas av Frozen Shoulders.

Samhället har utvecklats med IT utvecklingen vilket har genererat mer stillasittande jobb. Många av oss sitter 8 timmar per dag, 5 dagar i veckan framför skärmen och detta kan vara anledningen varför vi ser fler och fler som drabbas av Frozen Shoulder idag.

Vad är Frozen Shoulders

Frozen Shoulders är ett sjukdomstillstånd som i teorin sägs uppstå av för mycket stillasittande. Som namnet antyder så börjar det med att du får ont i en axel eller i båda. Man tror att det sker genom för mycket stillasittande som orsakar stelhet och värk i kroppen vilket leder till sämre rörelseförmåga i axlarna. Det som sker är att ledkapslarna i axeln stelnar till och orsakar värk. Att drabbas av Frozen Shoulders kan påverka din livskvalité på ett negativt sätt.

Det finns inga garantier för att du inte skall drabbas av Frozen Shoulders då det fortfarande är ovisst varför personer drabbas av den sjukdomen. I teorin tros det att för mycket stillasittande kan vara orsaken. Därför kan det vara bra med förebyggande åtgärder för att inte drabbas av Frozen Shoulders om du exempelvis jobbar på kontor. Dessa förebyggande åtgärder kan vara ett ergonomiskt skrivbord vid namn DynaDesk.

DynaDesk ergonomiskt skrivbord

Detta ergonomiska skrivbord kan vara alternativet för att inte drabbas av Frozen Shoulders. Det unika med DynaDesk skrivbordet är att bordskivan rör på sig hela tiden, knappt så att du märker av det.

Så vad är fördelen med en levande bordsskiva? Att den just är levande är anledningen att du hela tiden använder dina muskler vilket leder till en bättre blodcirkulation. Denna blodcirkulation gör så att kroppen håller sig levande och utökar din rörlighet. Skrivbordet är även höj och sänkbar vilket ger dig möjligheten att ha en rak arbetsställning oavsett din längd. Detta tros vara en av anledningarna till att du inte skall drabbas av Frozen Shoulders.