Takläggare gör skillnad

Taket skyddar huset och ett dåligt tak kommer garanterat att leda till skador på hela byggnaden om det inte åtgärdas i tid. I Sverige har vi också många månader med kyla, regn och ibland även snö. Är då taket inte i bra skick innan höststormar och vintern drar igång blir det inte bättre till våren. Därför är det viktigt att se över taket innan det är för sent. En takläggare kan hjälpa dig att gå över taket och fixa eventuella fel. När det kommer till tak är det alltid bra att vara proaktiv.

När är det dags att byta tak?

Ibland räcker det inte med att laga utan man måste helt enkelt byta hela taket. Tak har en lång livslängd men såklart inte ett evigt liv. Byta tak är en stor investering och då behöver du se till att du anlitar ett företag som kan hjälpa dig med hela projektet. Du behöver förmodligen byta taket om ser mögel på vinden, känner konstiga dofter och det rentav läcker in vatten. Det kan vara så att det går att byta endast innertak men är skadorna stora så är det dags att byta även yttertaket.

Vilken takläggare ska man välja?

Det bästa är att börja med att kolla in referenser. Känner du någon som nyligen gjort ett takarbete så hör vilken takläggare de valde. Idag kan du också få en bra överblick genom att jämföra på nätet. Du ska också se till att vara ute i god tid, tänk på att takläggare har mycket att göra och att byta ett tak tar tid. Du ska vara noga med att skriva avtal och där ska allt som ingår stå specificerat. Begär att få inskrivet även start och slutdatum på arbetet så du inte blir stående med ett halvfärdigt tak när hösten kommer.

Vilket tak ska man välja?

Välja tak är både en kostnadsfråga och såklart en estetisk fråga. Betong-och tegelpannor passar såklart bäst på de klassiska svenska husen. Betongpannor är billigare än tegel men har lite andra egenskaper. Plåttak har en väldigt lång hållbarhet och många fördelar, de är dock dyra och vissa tycker exempelvis att när det regnar så låter det för mycket. Vilket tak du ska välja är en bra diskussion att ta med din takläggare som kan hjälpa dig med fördelar och nackdelar. Taket är oumbärligt så se till att du alltid har det i bästa möjliga skick.